220 г борошна 2 жовтки 60 мл холодної води 160 г шпинату 250 г бринзи 60 г вершкового масла сіль зелена цибуля
Просійте в миску борошно. Усередині зробіть колодязь, додайте жовтки, сіль та половину води, потрохи додавайте воду, що залишилась, її може знадобитися менше. Замісіть тісто та вимішуйте 7—10 хвилин, поки не стане еластичним. Сформуйте з тіста шар, загорніть його в плівку чи покладіть у закритий посуд та залишіть на 30 хвилин у холодильнику.
Шпинат переберіть, ретельно помийте від піску та залийте окропом. Залиште на 1 хвилину, злийте воду, ретельно відіжміть та трохи наріжте.
Розімніть бринзу пальцями чи пропустіть крізь м’ясорубку, якщо сир твердий. Змішайте зі шпинатом та залиште на 10 хвилин.
Тісто дістаньте з холодильника та розділіть приблизно на 4 частини, щоб зручніше було розкачувати.
Кожну частину розкачайте дуже тонким шаром та виріжте кола діаметром приблизно 8 см.
Візьміть начинку та злийте сік, якщо він з’явився. Скатайте з начинки кульки та покладіть їх на тісто. Перед скріплюванням змочіть краї.
Дуже важливо! Обов’язково варіть вареники в окропі 1,5 хвилини. Після 2 хвилин тісто та сир розмокнуть.
Готові вареники викладайте шумівкою в миску з вершковим маслом та притрусіть зеленою цибулею.