130 мл води 300 г борошна засипка солі 400 г вишень цукор сметана
Вареники з вишнями можна робити із заморожених ягід без кісточок. Якщо ви використовуєте свіжі вишні, то краще залишити кісточки, щоб не було багато соку.
Приготуйте тісто для вареників. Для цього просійте борошно із сіллю в миску, зробіть колодязь та вливайте поступово воду. Замісіть тісто. Дістаньте його з миски та продовжуйте вимішувати на столі. Обсипайте тісто борошном, якщо воно вологе та липне до столу, або трохи мочіть руки звичайною водою, якщо тісто занадто туге та зовсім не перемішується. Вимішуйте не менше 15 хвилин, поки тісто не стане еластичним. Загорніть тісто в плівку чи покладіть до закритого посуду та залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Розділіть тісто на 2—3 частини, щоб зручно було розкачувати. Розкачайте в дуже тонкий пласт і виріжте кола діаметром 7—10 см, ви можете скористатися склянкою чи спеціальною формою. Якщо ви полюбляєте маленькі вареники, то вам потрібна форма малого діаметра. У такий вареник треба класти 2 вишні. Або зробіть великі вареники на 5—6 ягід.
Змочуйте краї перед зліплюванням.
Варіть в окропі приблизно 1,5 хвилини, бо тісто дуже тоненьке. Не більше 2 хвилин!
Обов’язково готові вареники притрусіть цукром та подавайте зі сметаною.