250 г телячої печінки (можна взяти курячу, але не свинячу, вона гірчить) 3 цибулини 300 г борошна 50 г вершкового масла 1 ст. л. олії 130 мл води 1/4 ч. л. солі для тіста сіль для начинки
Просійте борошно в миску, додайте сіль, воду лийте поступово. Замісіть тісто, дістаньте його з посуду та вимішуйте на столі щонайменше 15 хвилин, поки воно стане еластичним. Загорніть тісто в плівку та залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Печінку наріжте великими шматками та варіть 7—10 хвилин. Дістаньте печінку з окропу та залишіть на кілька хвилин, потім зніміть усі плівки та виріжте протоки. Перекрутіть на м’ясорубці.
Дрібно наріжте цибулю та обсмажте на вершковому маслі, додайте 1 ст. л. олії, щоб не пригорало. Половину цибулі відкладіть, а іншу половину змішайте з перекрученою печінкою та обсмажуйте ще 3—4 хвилини. Посоліть, залишіть трохи охолонути.
Розділіть тісто на 2—3 частини. Розкачайте тісто в тонкий пласт і виріжте кола діаметром 8 см.
На кожне коло викладайте приблизно по 1 ч. л. з гіркою начинки. Змочуйте краї перед зліплюванням.
Варіть в окропі 1,5 хвилини. Тісто дуже тоненьке, а начинка вже готова.
Притрусіть смаженою цибулею, яку відклали раніше, та додайте ще трохи вершкового масла. Похожие рецепты: