Тісто розкачують не дуже тонко, щоб утримати вишні всередині вареника. Вишні перебирають, відривають плодоніжки, виймають кісточки, кладуть у. посудину, пересипають цукром, дають постояти протягом 25—30 хвилин і відкидають на сито або друшляк, щоб відцідити солодкий сік, який подають до готових вареників.
Так само виготовляють вареники з вишень з кісточками. В цьому випадку вишні перебирають, відривають плодоніжки, обмивають холодною водою і обсушують.
Готові вареники обережно виймають з киплячої води, щоб не розірвати оболонку.
Вареники з вишнями подають до столу з відцідженим солодким соком або поливають розтопленим маслом і посипають цукром.
Окремо подають сметану.
На 3 склянки пшеничного борошна 3/4 склянки води, 2 яйця, 4 склянки вишень, 1/2 склянки цукру. Похожие рецепты: