260 г домашнього сиру 70 г манної крупи 1 яйце 6 ст. л. цукру 200 г різних ягід (полуниця, малина, вишня, черешня без кісточок, чорниця, суниця, чорна та червона смородина, лохина чи ожина) 1 ст. л. без гірки картопляного крохмалю
Сир ретельно розітріть ложкою або перетріть крізь сито, якщо він нем’який, додайте манну крупу, 2 ст. л. цукру, яйце. Усе ретельно перемішайте та залишіть у холодильнику під кришкою на 30—40 хвилин для набухання. Це обов’язково.
Ягоди засипте 4 ст. л. цукру та залишіть на 20 хвилин. Додайте 1/2 склянки води й доведіть до кипіння на сильному вогні. Крохмаль розведіть у 2 ст. л. води та влийте у фрукти. Зменшіть вогонь та постійно помішуйте. Як тільки фрукти знову закиплять, мутність, яка з’явилась від крохмалю, повинна зникнути та соус почати густішати, у цей момент не припиняйте мішати, проваріть ще 1/2 хвилини та зніміть з вогню, соус не повинен бути надто густий. Накрийте кришкою, щоб не утворилась плівка.
Тісто на гомбовці дістаньте з холодильника та зробіть кульки діаметром приблизно 4 см (у вас вийде 4 кульки). Вологими руками розрівняйте поверхню кульки, щоб вона була рівненька.
Кидайте в окріп і варіть після того, як спливе, ще 2 хвилини. Зварені гомбовці розкладіть по тарілках і полийте фруктовим соусом.