1,3—1,5 кг помідорів, 500 г слив, 100 г цибулі, 15 г часнику, 2 лаврових листки, 1 листок хрону, 1 зонтик кропу, по 5 горошин чорного й духмяного перцю
Для маринаду: 1 л води, 40 г солі, 100 г цукру, 100 мл 9 %-ного оцту
Помідори й сливи проколоти зубочисткою в декількох місцях. Цибулю нарізати кільцями. На дно банки покласти листок хрону, часник, кріп, лавровий листок і перець. Зверху викласти помідори, перекладаючи сливами й цибулею. Залити окропом, залишити на 15 хв. Потім воду злити, виміряти її об’єм і використати для приготування маринаду. Додати у воду сіль, цукор, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Влити маринад, що кипить, у банку, одразу ж закрутити, перевернути й укутати до остигання.