1,2—1,4 кг помідорів, 100 г моркви, 100 г цибулі, 100 г болгарського перцю, по 10 г зелені петрушки й кропу, 10 г кореня хрону, 15 г часнику, 5 г свіжого гострого перцю, лавровий листок, чорний і духмяний перець горошком до смаку
Для маринаду: 1—1,2 л води, 40 г солі, 50 г цукру, 40 мл 9 %-ного оцту
На дно 3-літрової банки покласти нарізаний корінь хрону й зелень. Зверху викласти помідори, перекладаючи кільцями цибулі, болгарського перцю й кружальцями моркви. Додати часник, нарізаний гострий перець і спеції. Залити банку окропом, залишити до повного остигання. Потім воду злити, додати сіль, цукор, довести до кипіння, влити оцет і зняти з вогню. Залити овочі маринадом, що кипить. Банку закрутити, перевернути й укутати до остигання.