1,5—1,8 кг помідорів, 40 г часнику, 2 листки хрону, листки чорної смородини й вишні, 1 зонтик кропу
Для маринаду: 1 л води, 70 г меду, 30 г солі, 2—3 бутони гвоздики, 3—4 горошини духмяного перцю
Часник нарізати брусочками. Помідори нашпигувати часником й укласти в банки, перекладаючи листками хрону, смородини й вишні, додати зонтик кропу. Залити банки окропом, залишити на 15 хв, потім воду злити й використати для приготування маринаду. Додати у воду спеції, сіль і мед, довести до кипіння. Залити помідори маринадом, що кипить. Банки місткістю 1 л стерилізувати протягом 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.