1,5—2 кг помідорів, 100 г буряка, 50 г моркви, 50 г цибулі, 20 г часнику, 10 г свіжого гострого перцю, зонтик кропу
Для маринаду: 1,2—1,3 л води, 75 г цукру, 60 г солі, 50 мл 9 %-ного оцту
Помідори ретельно вимити, проколоти з боку плодоніжки. Буряк нарізати напівкруглими скибочками, моркву — кружальцями, цибулю — кільцями, часник — пластинами, гострий перець — кільцями. Підготовлені овочі укласти в стерилізовану 3-літрову банку, додати зонтик кропу, залити окропом, залишити до остигання. Потім воду злити й знову довести до кипіння. У банку всипати сіль, цукор, влити окріп і оцет, одразу ж закрутити. Потім перевернути й укутати до повного остигання.