1,5 кг помідорів, 500 г цибулі, 500 г болгарського перцю, 20 г часнику, 5 горошин чорного перцю
Для маринаду: 1 л води, 45 г солі, 75 г цукру, 60 мл 9 %-ного оцту, 15 мл олії
Тверді помідори розрізати на 2—4 частини. Цибулю й болгарський перець нарізати кільцями, зубці часнику роздавити. У стерилізовану банку викласти шарами помідори, болгарський перець і цибулю. Додати часник і чорний перець горошком. Для маринаду змішати всі інгредієнти, крім оцту, довести до кипіння. Влити оцет і зняти з вогню. Залити овочі гарячим маринадом. Банки місткістю 1 л стерилізувати протягом 15 хв. Потім банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.