1,5 кг зелених помідорів, 100 г моркви, 30 г часнику, 20 г свіжого гострого перцю, 2 лаврових листки, 5—6 горошин духмяного перцю, 8—10 горошин чорного перцю
Для маринаду: 1 л води, 60 г солі, 60 г цукру, 30 мл 9 %-ного оцту
Моркву натерти на дрібній тертці й змішати з подрібненим гострим перцем і пропущеним через прес часником. Зелені помідори ретельно вимити, вирізати плодоніжку й частину прилеглої до неї м’якоті і заповнити морквяною сумішшю. Акуратно укласти фаршировані помідори в стерилізовані банки, додати спеції. Приготувати маринад із зазначених інгредієнтів, влити в банки. Накрити кришками й стерилізувати: банки місткістю 1 л — 15 хв, 2 л — 25 хв. Потім закрутити й укутати до остигання. Банки з фаршированими помідорами Ікраще не перевертати.