1 кг помідорів, 200 г болгарського перцю, 60 г часнику, 60 г зелені петрушки й кропу, 25—30 г свіжого гострого перцю, 5 г меленого чорного перцю, 50 мл оцту, щіпка солі
Для маринаду: 1 л води, 80 г цукру, 50 г солі, 15 мл 9 %-ного оцту
Болгарський і гострий перець очистити від насіння. Очищений перець, часник і зелень подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки. Додати сіль, мелений чорний перець і оцет, залишити на 1 год. Тверді помідори ретельно вимити, вирізати плодоніжку й частину прилеглої до неї м’якоті. Помістити в утворений отвір начинку з подрібнених овочів. Фаршировані помідори щільно укласти в літрові банки. Для маринаду скип’ятити воду із сіллю й цукром, влити оцет і зняти з вогню. Залити помідори маринадом, що кипить. Банки закрутити й укутати до остигання. Банки більшої місткості необхідно стерилізувати.