2 кг помідорів, 150—200 мл олії, 10 г часнику, 10 г солі, 3 г меленого чорного перцю, 5 г суміші сушених трав (базилік, розмарин, чебрець, майоран)
Невеликі тверді помідори розрізати на чверті, ложкою вийняти насіння. Посипати помідори сумішшю солі, перцю й трав. Викласти в один шар на блюдо. Поставити у НВЧ-піч і нагрівати за максимальної потужності 2—3 хв. Потім вийняти, злити рідину, що виділилася, дати помідорам остигнути. Повторити процедуру 3—4 рази. Під час останнього нагрівання посипати помідори дрібно нарізаним часником. Готові помідори мають бути еластичними, але в разі натискання з них не повинен виділятися сік. Перекласти в’ялені помідори в чисту суху банку. Олію прогріти, остудити й залити нею помідори. Накрити банку кришкою й зберігати в холодильнику.