1,2—1,4 кг невеликих огірків, 20 г кореня хрону, 5—6 горошин чорного перцю, листки чорної смородини та хрону, насіння кропу
Для маринаду: 1—1,2 кг великих огірків, 50 г часнику, 50 г солі, 20 г цукру, 45 мл 9 %-ного оцту
Великі огірки й часник натерти або подрібнити у блендері. Додати сіль, цукор, оцет і залишити на 30—40 хв, щоб маса пустила сік. На дно стерилізованих банок укласти листки смородини й хрону, тертий корінь хрону, насіння кропу й перець горошком. Викласти невеликі огірки. Залити огірковою масою. Стерилізувати банки місткістю 1 л протягом 12—15 хв. Банки закрутити, перевернути й укутати до остигання.