Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Огірки свіжі мариновані
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Ваш возраст
Всего ответов: 428


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 08:42
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Как не заболеть гастритом и алкоголизмом?
Ученые запретили женщинам, желающим зачать ребенка, есть эти продукты
Циркадные ритмы
Диеты вредят здоровью


Огірки свіжі мариновані


З прянощів при маринуванні застосовують лавровий лист, червоний стручковий перець, гвоздику, чорний гіркий і запашний перець, корицю, За бажанням можна додавати також зелень петрушки, хріну, листя чорної смородини, кріп, острогін.

При укладанні огірків і зелені у банки місткістю 0,5 л слід додержувати такого співвідношення: огірків — 300 г, перцю червоного стручкового — 0,5 шт., перцю гіркого чорного — 5 горошин, перцю запашного — 5 горошин, гвоздики — 3—4 шт., лаврового листу — 1 шт. Всі попередні операції щодо підготовки огірків і прянощів до маринування виконують так само, як і при виготовленні огірків свіжих консервованих.

Пряні рослини перед вживанням миють у проточній воді, нарізають дрібними кусочками і додають до зазначених спецій у невеликій кількості (не більш як 10 г на банку місткістю 0,5 л). Зайва зелень надає овочам непотрібного сильного аромату. Прянощі кладуть на дно банки або перемішують з огірками і заливають гарячою маринадною заливкою (70—80°С). Для виготовлення маринадної заливки на 10 банок місткістю 0,5 л потрібно, г: води—1600—1800, цукру — 100, солі—100, оцту 6 %-ного — 450—500.

Залиті банки накривають лакованими кришками і стерилізують при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л—5, місткістю 1,0 л—7 хв, 3-літрові бутлі—18—20 хв.

Витрата продуктів для приготування 10 банок консервів місткістю 0,5 л, г: огірки свіжі — 3000, перець червоний стручковий — 5 шт., перец чорний гіркий — 50 горошин, гвоздика — 40 шт., перець запашний-50 горошин, лавровий лист — 10 шт., сіль—100, цукор—100, оцет 6%-ний — 450—500.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: маринованные огурцы




Категория: Заготовки | Добавлено 31.08.2015
Просмотров: 623 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Огірки свіжі мариновані"

Огірки

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика