1,4—1,5 кг невеликих огірків, 2 зонтики кропу, 10—15 г часнику, 5 г дубової кори
Для маринаду: 1 л води, 50 г цукру, 40 г солі, 100 мл 9 %-ного оцту, 5 г зерен гірчиці, 5—6 горошин чорного перцю
Огірки замочити на 3—4 год. На дно підготовлених банок покласти часник і подрібнену дубову кору. Щільно заповнити банки огірками, зверху викласти кріп. Воду для маринаду довести до кипіння, додати сіль, цукор і спеції, кип’ятити 1 хв. Влити оцет і зняти з вогню. Залити огірки гарячим маринадом. Стерилізувати банки місткістю 1 л — 10—12 хв, 2 л — 15—17 хв. Потім банки закрутити, перевернути й остудити.