Консервовані огірки з лимонною кислотою без стерилізації
2 кг огірків, 30 г часнику, 20 г кореня хрону, зонтики кропу, гострий перець до смаку
Для маринаду: 1 л води, 50 г солі, 5—10 г цукру, 5 г лимонної кислоти
Огірки замочити на 3—4 год. На дно літрових банок викласти часник, кільця гострого перцю й шматочки кореня хрону. Заповнити банки огірками, зверху покласти по зонтику кропу. Поставити банки на тацю і залити окропом, щоб він трохи виплеснувся. Залишити на 5 хв. Воду злити, виміряти її об’єм і використати для приготування маринаду. Усипати в неї сіль, цукор, лимонну кислоту й довести до кипіння. Влити в банки маринад, що кипить, банки закрутити, перевернути й остудити.