1 кг часнику, 3—5 горошин чорного перцю, лавровий листок
Для маринаду: 1 л води, 25 г цукру, 30 г солі, 15 мл 9 %-ного оцту
Голівки часнику ретельно вимити, зрізати нижню частину, очистити, залишивши тонку плівку. Бланшувати часник в окропі 3 хв (молодий часник можна не варити), потім відкинути на друшляк, дати стекти рідині. Підготовлений часник викласти в ємність для квашення, пересипаючи спеціями. Для маринаду у воду додати цукор і сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Залити часник гарячим маринадом, зверху поставити гніт, щоб часник був повністю занурений у рідину. Залишити за кімнатної температури на 1—2 тижні. Готовий часник зберігати в холодильнику в щільно закритих банках.