3 кг помідорів, 2 кг баклажанів, 2 кг болгарського перцю, 1 кг цибулі, 200 г моркви, 50 г часнику, 50 г свіжого гострого перцю, 200 мл олії, 100 мл 9 %-ного оцту, 100 г солі, 100—150 г цукру, 5 г меленого чорного перцю
Баклажани нарізати напівкруглими скибочками, болгарський перець і цибулю — півкільцями. Помідори, гострий перець і моркву подрібнити за допомогою блендера або пропустити через м’ясорубку, викласти в сотейник, довести до кипіння, додати олію. Викласти до овочів нарізані болгарський перець, цибулю і баклажани, тушкувати 30 хв. Додати сіль, цукор, мелений чорний перець, подрібнений часник, тушкувати ще 5—7 хв. Влити оцет, довести до кипіння й зняти з вогню. Розкласти гарячий салат у підготовлені банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.