Для приготування салату потрібні такі продукти: свіжі томати зелені або рожеві; перець солодкий червоний або зелений товстостінних сортів, морква, цибуля ріпчаста, соняшникова олія, сіль, оцет, перець запашний, лавровий лист, гвоздика.
Томати очищають від плодоніжок, миють у проточній воді і розрізають на 6—8 частин або ріжуть пластинками завтовшки 0,5 см. Перець миють, видаляють плодоніжку разом з насінником, обполіскують від насіння і ріжуть смужками завширшки 1,5—2 см. Моркву миють,, обчищають від шкірочки, відрізають кінці, знову миють, нарізають локшиною завтовшки 0,5 см і бланшують у киплячій воді 7—10 хв. Цибулю обчищають, відрізають кореневу мичку і денце, миють і нарізають пластинками завтовшки до 0,5 см. Лавровий лист добре миють.
Підготовлені нарізані овочі пересипають сіллю і з розрахунку 20 г на 1 кг овочів, старанно перемішують і залишають на 20—З0 хв. Потім видаляють рідину, що виділилась, і додають оцет.
Готову масу розфасовують у підготовлені банки, на дно яких попередньо налито 40—50 г прожареної соняшникової олії, охолодженої до температури 70 °С.
На дно банки також кладуть один лавровий лист, 2—3 горошини запашного перцю і 2 шт. гвоздики.