2 кг огірків, 300 г цибулі, 250 мл 9 %-ного оцту, 250 мл води, 300 г цукру, 90 г солі, 15 г зерен гірчиці, 5 г чорного перцю горошком, щіпка куркуми й насіння кропу
Огірки нарізати кружальцями завтовшки 3—5 мм, цибулю — тонкими кільцями. Овочі змішати, посипати сіллю, залишити на 3 год, потім промити й дати рідині стекти. Змішати оцет, воду, цукор, сіль, спеції, довести до кипіння. Викласти овочі в маринад, що кипить, нагрівати, поки огірки не змінять колір. Зняти з вогню. Шумівкою розкласти овочі в стерилізовані банки, залити маринадом, що кипить. Одразу ж закрутити й укутати до остигання.