1 кг кабачків, 100 г моркви, 100 г цибулі, 100 г яблук, 100 г болгарського перцю, 30 г часнику, 30 г свіжого гострого перцю, 50 г томатної пасти, 100 мл олії, 70 мл 9 %-ного оцту, 10—15 г солі, 100 г цукру, мелений чорний перець до смаку
Кабачки нарізати брусочками. Моркву, цибулю, болгарський і гострий перець, яблука очистити, подрібнити у блендері або пропустити через м’ясорубку. Додати до овочевої маси сіль, цукор, томатну пасту, оцет, олію, перемішати й поставити на вогонь. Тушкувати після закипання 20 хв. Додати подрібнений часник і мелений чорний перець, тушкувати ще 10 хв, додати кабачки, тушкувати 10 хв, перемішуючи. Розкласти салат у стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.