1 кг помідорів, 300 г квасолі, 150 г цибулі, 150 г моркви, 70 мл олії, 50 мл 9 %-ного оцту, сіль і мелений чорний перець до смаку
Квасолю залити холодною водою й залишити на 5 год. Потім залити свіжою водою й відварити до готовності. Помідори очистити від шкірочки, нарізати. Моркву натерти на тертці з великими отворами. Цибулю дрібно нашаткувати. У сотейнику розігріти олію, обсмажити цибулю і моркву 7—10 хв. Додати помідори й мелений чорний перець, тушкувати на помірному вогні під кришкою 10—15 хв. Викласти в сотейник відварену квасолю, посолити, тушкувати 20 хв. Влити оцет, перемішати й зняти з вогню. Приготовлений салат розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.