2 кг помідорів, 400 г моркви, 400 г цибулі, 400 г болгарського перцю, 150—200 г рису, 150 мл олії, 100—150 мл води, 50 мл 9 %-ного оцту, 50 г цукру, 30—50 г солі, лавровий листок, мелений чорний перець
Рис відварити до напівготовності. Помідори очистити від шкірочки, нарізати. Моркву нарізати соломкою або натерти на тертці з великими отворами. Болгарський перець і цибулю нарізати півкільцями. У сотейник влити олію, викласти цибулю і тушкувати на слабкому вогні 5—7 хв, не засмажувати. Додати моркву й перець, тушкувати ще 5—7 хв. Викласти рис, перемішати, додати помідори й тушкувати під кришкою 30 хв за слабкого кипіння, за необхідності долити воду. Додати сіль, цукор, спеції, тушкувати 5 хв. Влити оцет, перемішати. Гарячий салат розкласти в підготовлені банки, закрутити й укутати до остигання.