1 кг болгарського перцю, 1 кг твердих слив, 1 кг яблук, 200 г цибулі, 100 мл олії, 50 мл 9 %-ного оцту, 50 г цукру, 30—40 г солі, чорний і духмяний перець до смаку
Сливи розрізати навпіл, видалити кісточки. У яблук вирізати серцевину, нарізати скибочками. Болгарський перець і цибулю нарізати півкільцями. Підготовлені продукти змішати, додати сіль, цукор, оцет, олію, перемішати й залишити на 2 год, щоб пустили сік. Якщо соку виділилося недостатньо, влити 100—150 мл води або яблучного соку. Поставити масу на вогонь, додати спеції, довести до кипіння й тушкувати 10—15 хв. Гарячий салат розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути, укутати до остигання.