1,5 кг грибів, 1 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 20—25 г часнику, 300 мл олії, 100 мл 9 %-ного оцту, 50 г солі, 150 г цукру, по 10—12 горошин чорного й духмяного перцю, 2—3 бутони гвоздики
Помідори нарізати скибочками. Болгарський перець, моркву й цибулю нашаткувати. Гриби очистити, вимити, нарізати й відварити в окропі 15—20 хв. Потім відкинути на друшляк, дати рідині стекти. У сотейнику розігріти олію, обсмажити цибулю. Додати моркву, болгарський перець і помідори, тушкувати під кришкою до появи соку. Додати гриби, часник, сіль, цукор, спеції, тушкувати на слабкому вогні під кришкою 30—40 хв. Влити оцет, тушкувати ще 7—10 хв. Розкласти гарячий салат у стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.