2,5 кг помідорів, 500 г зелених яблук, 400 г болгарського перцю, 500 г моркви, 500 г цибулі, 20 г свіжого гострого перцю, 30 г часнику, 100 г зелені (петрушка, кріп, базилік), 100 мл олії, сіль і спеції до смаку
Помідори, яблука й гострий перець пропустити через м’ясорубку. Болгарський перець і цибулю нарізати соломкою. Моркву натерти. Викласти підготовлені овочі в сотейник, влити олію, тушкувати 30—40 хв, час від часу перемішуючи. Потім додати дрібно нарубану зелень, пропущений через прес часник, сіль, спеції, ретельно перемішати й тушкувати ще 10 хв. Гарячий салат розкласти в стерилізовані банки, закрутити, перевернути й укутати до остигання.