Тут Food - Сайт о питании, кулинарии и диетах. Кулинарные рецепты. Квашений та маринований часник і часникові стрілки
Рецепты
Меню сайта


Категории
Первые блюда [100]
Вторые блюда [333]
Напитки [29]
Закуски [132]
Несладкие мучные блюда [30]
Сладости [206]
Заготовки [898]


Форма входа



Друзья сайта
-


Наш опрос
Вам понравился сайт?
Всего ответов: 973


Приветствую Вас, Гость · RSS 20.05.2024, 09:23
Главная » Кулинарные рецепты » Украинская кухня » Заготовки

Поиск

Электрошок поможет вылечить морскую болезнь: исследование
Ученые открыли новую зависимость между массой тела и сердечно-сосудистыми заболеваниями
Первые симптомы коронавируса: что нужно знать
Скромная еда: 10 советов, чтобы сэкономить деньги и уберечь здоровье


Квашений та маринований часник і часникові стрілки


Квашений часник

1 кг часнику, 1 пучок кропу

Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. солі, 50 мл яблучного оцту

Для маринаду у воду додати сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Часник почистити, замочити в холодній воді на 3—4 год. За цей час воду кілька разів поміняти. Часник промити. На дно банки покласти кріп, зверху щільно укласти зубці часнику, залити маринадом. Залишити за кімнатної температури на 2 тижні. Зберігати в прохолодному місці.

Квашений та маринований часник і часникові стрілки


Квашений часник головками

1 кг часнику, 3—5 горошин чорного перцю, лавровий лист

Для маринаду: 1 л води, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. яблучного оцту

Головки часнику помити, вирізати щільне дно, зняти верхню частину лушпиння, залишивши тонку плівку. Часник проварити в киплячій воді 3 хв (молодий часник варити не обов’язково). Відкинути на друшляк, одразу викласти в ємність для квашення. Для маринаду у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Головки часнику залити гарячим маринадом, зверху поставити вантаж. Тримати за кімнатної температури 1—2 тижні. Готовий часник зберігати в холодильнику в щільно закритих банках, головки мають бути повністю занурені в рідину.

Маринований часник із болгарським перцем

1 кг часнику, 300 г червоного болгарського перцю, 2 лаврових листки

Для маринаду: 1 л води, 200 мл 9 %-го оцту, ½ ст. л. солі

Часник розібрати на зубці, почистити. Перець нарізати кубиками. Часник і перець викласти в банки місткістю 0,5 л, додати лавровий лист. Для маринаду у воду додати сіль, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Овочі залити гарячим маринадом. Банки накрити кришками, стерилізувати протягом 15 хв, закатати й закутати до охолодження.

Часникові стрілки мариновані (рецепт 1)

800 г стрілок часнику, 2 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру, 2,5 ст. л. 9 %-го оцту

Молоді стрілки часнику нарізати невеликими шматочками, щільно укласти в банку місткістю 1 л. Додати сіль, цукор, оцет і залити окропом доверху. Банку накрити кришкою, стерилізувати 8—10 хв, закатати, перевернути й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Часникові стрілки мариновані (рецепт 2)

500 г стрілок часнику

Для маринаду: 1 л води, 4 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 100 мл 9 %-го оцту

Часникові стрілки помити під проточною водою, видалити суцвіття й нарізати шматочками по 10 см. Бланшувати стрілки в киплячій воді протягом 1—2 хв, потім викласти в підготовлені банки. Для маринаду у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння. Зняти з вогню, влити оцет. Залити часникові стрілки гарячим маринадом. Банки закатати, перевернути й закутати, залишивши так до повного охолодження.

Часникові стрілки в соку порічок

2 кг стрілок часнику, 3 зонтики кропу

Для маринаду: 700 мл води, 400 г порічок, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі

Стрілки часнику і кріп помити, нарізати шматочками по 3—5 см, бланшувати в киплячій воді 1 хв. Викласти в стерилізовані банки. Для маринаду воду довести до кипіння, покласти порічки, кип’ятити 3 хв. Ягоди разом з відваром протерти через сито, додати цукор, сіль, довести до кипіння. Часник залити киплячим маринадом. Банки закатати, перевернути й закутати, залишивши так до повного охолодження.


Похожие рецепты:


Если вы не нашли по этим ссылкам подходящего рецепта, попробуйте нажать здесь: чеснок




Категория: Заготовки | Добавлено 29.08.2019
Просмотров: 340 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0

Оставить комментарий по материалу: "Квашений та маринований часник і часникові стрілки"

Квашений

avatar
Сайт управляется системой uCozЯндекс.Метрика